Pomáháme nemocnicím s testováním COVID-19

4/4/2020 | SPADIA | News Archive

Ostrava

Pomáháme nemocnicím s testováním, nejen pacientů s podezřením na COVID-19, ale také testujeme lékaře, zdravotní sestry a jiné kolegy v první linii...

Pomáháme nemocnicím s testováním COVID-19
Laboratorní vyšetření COVID-19

Pomáháme nemocnicím s testováním, nejen pacientů s podezřením na COVID-19, ale také testujeme lékaře, zdravotní sestry a jiné kolegy v první linii. Testujeme i lidi před operacemi, aby u nich později nenastaly komplikace.

Není to jednoduché jako rychlé testy. Vzorky svážíme k nám do laboratoře v areálu Fakultní nemocnice Ostrava, kde se bezpečně rozbalí a připraví na izolaci RNA. Každý vzorek je ještě předtím zapsán do laboratorního informačního systému, pomocí kterého automaticky a rychle komunikujeme s lékaři. Po izolaci RNA viru se připraví reakce pro metodu RT-PCR a následně již víme výsledek. Zní to jednoduše, ale celá analýza v celém svém procesu trvá přibližně tři hodiny. Jsou do ní zahrnuti lidé na odběrových místech, řidiči, lidé v laboratoři, kteří zapisují i měří.

Test není rychlý jako ty protilátkové, ale je průkazný. Můžeme se na něj spolehnout. V současné fázi je našim cílem "vracet zdravotníky zpět do boje", který brzy vyhrajeme. Ale ten největší nápor ještě očekáváme, proto posilujeme, jak naše týmy, tak přístrojovou techniku. Jsme podporováni akademiky i kolegy z univerzit a spolupracujeme s experty v oboru. Společně věříme, že v době nutnosti budeme moct měřit více něž tisíc vzorků denně.

Jsme v tom společně a budeme pokračovat v našem úsilí.
Jsme SPADIA

NAKOUKNĚTE S NÁMI za zavřené dveře

  • a podívejte se jak vypadá práce v diagnostických laboratořích
  • co se děje se vzorky
  • záleží nám na každém výsledku 
Více informací