Nově pořídí samoplátce test PCR za 1300 korun

1/5/2021 | SPADIA LAB | News Archive

Tisková zpráva

Cena pro samoplátce od 1. ledna 2021 činí 1 300 korun. V této ceně je započten samotný odběr a vystavení certifikátu...

Nově pořídí samoplátce test PCR za 1300 korun
Objednejte se na testy on-line.

Laboratoř SPADIA LAB už potřetí od počátku testování snížila cenu za PCR test SARS CoV - 2, který je stále nejpřesnější metodou pro zjišťování nákazy covidem-19.  Pro samoplátce od 1. ledna 2021 činí 1 300 korun. V této ceně je započten samotný odběr a vystavení certifikátu. Potvrzení o bezinfekčnosti (certifikát pro výjezd do zahraničí) lze vydat pouze v případě, že výsledek PCR vyšetření bude negativní. V případě pozitivního výsledku PCR vyšetření, nelze potvrzení o bezinfekčnosti vystavit.

Úpravy cen za laboratorní vyšetření se ve SPADIA LAB provádějí pravidelně, a to v závislosti na používání a frekvenci testů. „S tímto faktem se vypořádáváme průběžně a vzhledem k tomu, že máme široké portfolio metod, tak nám aktuální změny nepůsobí problémy. Test lze dělat levněji než na jaře. Umožnilo to snížení ceny diagnostik od dodavatelů, nahrazení části lidské práce automatizací a zvýšení efektivity práce díky kontinuálnímu přísunu vzorků,“ vysvětlil ředitel SPADIA LAB RNDr. Martin Radina. Podle ředitele se přímé náklady určitě snížily, ale významně stoupají náklady na lidskou práci, kdy týmy podílející se na vyšetřování Covid-19 musí pracovat 7 dní v týdnu až 16 hodin. „Na rozdíl od nemocnic jsme nedostali žádnou podporu od ministerstva, i když provádíme stejnou práci jako nemocniční laboratoře,“ uzavřel ředitel RNDr. Martin Radina.

SPADIA LAB je síť diagnostických laboratoří, která patří k největším poskytovatelům laboratorní medicíny v České republice. Provádí široké spektrum rutinních, vysoce specializovaných i unikátních vyšetření. Je akreditovanou laboratoří dle normy ČSN EN ISO 15189:2013. Rovněž je držitelkou oprávnění k testování COVID-19 vydaným ze strany Státního zdravotního ústavu www.szu.cz/tema/prevence/laboratorni-vysetrovani-puvodce-covid-19.

Více informací na stránce Test COVID-19.

NAKOUKNĚTE S NÁMI za zavřené dveře

  • a podívejte se jak vypadá práce v diagnostických laboratořích
  • co se děje se vzorky
  • záleží nám na každém výsledku 
Více informací