Měsíc zdraví

3/28/2023 | SPADIA LAB | News Archive

Měsíc zdraví

MĚSÍC ZDRAVÍ je tu a s ním přichází i mnoho možností, jak se postarat o své zdraví. Zvýhodněné vyšetření cukrovky a štítné žlázy.

DUBEN - MĚSÍC ZDRAVÍ VE SPADII 

7. duben byl vyhlášen Světovým dnem zdraví již před více jak 70 lety. Tento den nám připomíná, že bychom měli neustále pečovat o své zdraví.
V rámci našeho MĚSÍCE ZDRAVÍ jsme pro Vás připravili zvýhodněný balíček vyšetření CUKROVKY a ŠTÍTNÉ ŽLÁZY.

Stačí navštívit některé z našich odběrových míst a využít této speciální nabídky.

Nezapomeňte, že prevence je lepší než léčba. Pravidelné vyšetření může odhalit problémy včas a umožnit Vám přijmout preventivní opatření. Takže neváhejte a navštivte nás během MĚSÍCE DUBNA, protože zdraví máme jen jedno. Vaše tělo vám poděkuje!

Zdraví je naší prioritou a rádi Vám ho pomůžeme udržet v kondici.

#zdravimasjenjedno

JAK TO PROBÍHÁ?

pichule 1. Odběr krve – je možné provést na jakémkoliv našem odběrovém místě. Seznam odběrových míst najdete zde. Nemusíte nic objednávat, stačí přijít na odběrové místo.

2. Platbu můžete provést na našich odběrových místech v hotovosti nebo platební kartou.

3. Výsledky obdržíte do 24-48 hodin, který zašleme e-mailem a do SMS zprávy Vám přijde heslo. Výsledek si lze vyzvednout i osobně na odběrovém místě po předložení občanského průkazu.

4. V případě nejasností výsledků nebo překročení referenčních hodnot doporučujeme konzultovat výsledky s ošetřujícím lékařem, který zhodnotí Váš zdravotní stav.

VYŠETŘENÍ CUKROVKY
Je důležité pro kontrolu hladiny cukru v krvi a prevenci diabetu. Diabetes je chronické onemocnění, které může mít vážné následky na celkové zdraví. Pokud se cukrovka nekontroluje, může vést k problémům s očima, ledvinami, srdcem a dalšími orgány. Proto je důležité pravidelně kontrolovat hladinu cukru v krvi a přijmout preventivní opatření.

Vyšetření HbA1c - Glykovaného hemoglobinu je důležité pro kontrolu hladiny cukru v krvi a prevenci diabetu. Jedná se o dlouhodobý průměr jednotlivých glykémií v období 8-12 týdnů před odběrem krve, který se využívá k posouzení kompenzace diabetika (míra kontroly diabetu). Na rozdíl od aktuální glykémie nevyžaduje odběr krve nalačno ani jinou přípravu pacienta, hodnota je stabilní v čase.

VYŠETŘENÍ ŠTÍTNÉ ŽLÁZY
Pomáhá odhalit případné problémy s hormony, které mohou mít vliv na celkové zdraví. Štítná žláza produkuje hormony, které ovlivňují metabolismus živin (tuků, bílkovin a cukrů), zvyšují spotřebu kyslíku, ovlivňují termoregulaci a jsou důležité pro správnou funkci orgánů a tkání. Pokud štítná žláza nefunguje správně, mohou se objevit problémy s váhou, únava, deprese a další symptomy.

Příznaky snížené funkce štítné žlázy (hypotyreózy): únava, zpomalený metabolismus, přibývání na váze, zimomřivost a studené končetiny, zácpa, oteklý obličej, poruchy menstruačního cyklu.

Příznaky zvýšené funkce štítné žlázy (hypertyreózy): podrážděnost, nervozita, hubnutí i přes zvětšenou chuť k jídlu, třes rukou, nadměrné pocení, vypadávání vlasů, zácpa, poruchy menstruačního cyklu.

TSH - Thyreotropin
je hormon produkován v adenohypofýze, který řídí činnost štítné žlázy. Stanovení plazmatické hladiny TSH je cenným pomocníkem při diagnózách snížení funkce štítné žlázy.

NAKOUKNĚTE S NÁMI za zavřené dveře

  • a podívejte se jak vypadá práce v diagnostických laboratořích
  • co se děje se vzorky
  • záleží nám na každém výsledku 
Více informací