Spadia News č. 38

12/5/2023 | Lukáš Garčic | News Archive

Na stránkách tohoto občasníku vás informujeme o důležitých novinkách z laboratoře. Podívejte se s námi, jaký byl končící rok a co se nám podařilo.

Spadia News č. 38
Náhled titulní strany.

38. číslo SPADIA NEWS on-line verze      PDF ke stažení

Vážené kolegyně, vážení kolegové,
krátící se dny, vánoční výzdoba a koledy v nákupních centrech neomylně předznamenávají blížící se konec roku. Dovolte mi krátce se ohlédnout, jaký ten končící rok byl a co se nám podařilo.

Na stránkách tohoto občasníku vás informujeme o důležitých novinkách z laboratoře. Ale z důvodu omezeného prostoru většina změn probíhá bez publicity a zaznamenáte je až prostřednictvím zlepšení služeb, které pro vás zajišťujeme.

V roce 2023 rok jsme opět navýšili počty svozových řidičů, jsme tak lépe schopni vyhovět požadavkům na svoz materiálu. Rozšířili jsme počet obchodních zástupců, začali jsme se více věnovat marketingu. Na sociálních sítích a v podcastech, které jsme začali natáčet, zdůrazňujeme důležitost prevence v péči o zdraví. V laboratořích obměňujeme přístrojovou techniku, samozřejmě nezapomínáme ani na naše laboratoře v menších městech. Rozšířili jsme spektrum vyšetření, mimo jiné o vyšetření mastných kyselin, o kterých píšeme v tomto čísle. O nových odběrových místech vás v těchto novinách průběžně informujeme. Dále jsme vylepšili náš systém Virtual Lab, který nyní umožňuje snadné vytvoření elektronické žádanky pro samoplátce. V neposlední řadě jsme zavedli systém pro evidenci stížností a připomínek z ambulancí tak, abychom byli schopni na tyto podněty rychleji reagovat. V prosinci budeme rozesílat dotazníky spokojenosti lékařů.

Budeme rádi, když nám dáte na naši práci zpětnou vazbu. Pozitivní nás potěší, a negativní nám dá možnost se dále zlepšit.
V nadcházejícím roce 2024 bychom se rádi více zaměřili na propagaci preventivního testování. Pro jednotlivce, ale i pro firmy, které si mohou se svým závodním lékařem vytvořit paletu vyšetření dle konkrétních pracovních rizik a nabídnout ji zaměstnancům jako benefit, nebo ji využít pro snižování jejich nemocnosti. Jsme schopni zajistit odběry krve přímo ve firmách, jak jsme si prakticky ověřili u listopadové akce Movember.

Závěrem chci vám a taky všem našim kolegům z laboratoří poděkovat za spolupráci a popřát klidné prožití vánočních svátků. Do roku 2024 vše nejlepší, hlavně pevné zdraví.

Mgr. Lukáš Garčic, zdravotní ředitel

Více SPADIA NEWS v archivu

VIRTUAL LAB technologie ve vašich službách

  • Komunikace mezi laboratoří a ordinací
  • Komunikace mezi ordinací a laboratoří pomocí elektronické žádanky
  • Pro spolupracující zdravotnická zařízení je zdarma
Co systém nabízí a jak jej získat