Budoucí zdravotníci přišli na exkurzi

14.02.2019 | SPADIA | Archiv

Ostrava

Studenti 1. ročníku ostravského zdravotnického lycea (Soukromé gymnázium a Střední odborná škola) zavítali na exkurzi do ostravských laboratoří SPADIA.

Budoucí zdravotníci přišli na exkurzi
Studenti na exkurzi v ostravských laboratořích

Studentům se věnovali za SPADIA zástupce vedoucího biochemické laboratoře Mgr. Michal Richter a zdravotní laborantka hematologie Dagmar Lysková.  Provedli je jednotlivými pracovišti, vysvětlili logistiku příjmu vzorků, ukázali, jak pracují přístroje, podívali se na zpracování vzorků a odpověděli na dotazy. „Vzdělávací program zdravotnického lycea poskytuje přípravu žáků ke studiu zdravotnických a medicínských oborů na vysokých školách a vyšších zdravotnických školách,“ řekla vyučující Jana Habramová, která exkurzi domluvila v rámci předmětu „Zdraví a klinika“.

„Ve škole máme obor hematologie, kde se studenti mj. dozvědí, jak se odebírá krev, jaké jsou druhy odběrových soustav nejen na krev, ale i na stěry a další druhy vzorků. Jako bývalá zdravotní sestra oceňuji, že mají studenti možnost poznat, co se děje v zákulisí laboratoře a spojit si tak teorii s praxí,“ uzavřela Jana Habramová.

NAKOUKNĚTE S NÁMI za zavřené dveře

  • a podívejte se jak vypadá práce v diagnostických laboratořích
  • co se děje se vzorky
  • záleží nám na každém výsledku 
Více informací