Spadia News č. 36

15.06.2023 | Lukáš Garčic | Archiv

Představujeme novou grafickou podobu časopisu Spadia News. Zaměřili jsme se na prevenci recesivních genetických onemocnění u dětí a vylepšili software Virtual Lab pro elektronickou komunikaci. Rozšiřujeme také služby pro samoplátce.

36. číslo SPADIA NEWS on-line verze      PDF ke stažení

Vážené kolegyně, vážení kolegové, jistě jste si už všimli, že náš časopis Spadia News dostal novou grafickou podobu. Jsem rád, že se nám nyní podařilo vylepšit také tuto oblast našich aktivit. Doufám, že oceníte lepší přehlednost a čitelnost publikovaných
informací.

Velký prostor tohoto čísla jsme věnovali rozhovoru s vedoucí našeho Centra lékařské genetiky MUDr. Kateřinou Kyselovou na aktuální téma prevence recesivních genetických onemocnění u dětí. Pojišťovna RBP začala nedávno na toto vyšetření přispívat svým pojištěncům, další pojišťovny mohou jejího příkladu následovat. Je to zatím do značné míry opomíjená problematika, kde mohou být moderní postupy molekulární  enetiky velkým přínosem.

Oceňujeme, že stále více využíváte elektronickou komunikaci s naší laboratoří. Software Virtual Lab neustále vylepšujeme. Nově nabízí také  ndividuálně nastavitelné, automatické upozornění na patologické výsledky a výsledky statimových testů.

Rozvíjíme naše aktivity pro samoplátce. Lidé v ambulancích stále častěji požadují provedení některých testů, u nichž není důvod, aby byly hrazeny ze zdravotního pojištění. V těchto případech je můžete odkázat na naši laboratoř. Na našich stránkách máme nabídku nejčastějších testů, včetně jejich cen.

Daří se nám navyšovat počet odběrových míst kam můžete odesílat své pacienty a ušetřit tak čas a energii svých zdravotních sester.


Prázdniny jsou přede dveřmi, proto bych vám rád závěrem popřál za celý kolektiv naší laboratoře krásné léto, vydařenou dovolenou a načerpání nových sil s rodinou a přáteli.

Více SPADIA news v archivu 

Za kolektiv SPADIA LAB
Mgr. Lukáš Garčic, zdravotní ředitel

VIRTUAL LAB technologie ve vašich službách

  • Komunikace mezi laboratoří a ordinací
  • Komunikace mezi ordinací a laboratoří pomocí elektronické žádanky
  • Pro spolupracující zdravotnická zařízení je zdarma
Co systém nabízí a jak jej získat